Du er ikke logget inn Logg Inn Bli medlem
Fullskjerm
Kategori: Optikk
Håkon B.
Nå begynner virkelig Sigma å utfordre de store. 24 mm f.1,4 Art er virkelig noe man kan se frem til hvis prisen er aggressiv. Kanskje vi snart kan se at en 14 mm kommer med bedre lysstyrke enn f.2,8. Kanskje ned mot f.2,0 evt.
http://www.sonyalpharumors.com/sr3-sigma-is-on-fire-24mm-...-art-lens-... Les resten av teksten (127 tegn)
 • Del på FacebookDel på Facebook
 • $textTips en venn
 • Skriv utSkriv ut
Rune N.
Sundt med mange utstyrsprodusenter, det er jeg enig i, og Sigma har endel meget bra saker. Å si at Sigma utfordrer de store, som objektivprodusent er litt snålt. Sigma er vel størst?

Rune Nilssen
Pentaxianer- stabilized inside
Svar Sitér Les alle svar
stein kjetil S. - Hei Er smått imponert over denne stadig tilbakevendende "pentaxianer" signaturen i dette forum... O...
Rune N. - Husker spotmatic, men har aldri eid en. Drev på med yashica. Uansett, fint at Sigma lager endel ...
Lars Teppan J. - Jeg hart en slik på hylla og jeg bruker denne 50mm titt og ofte på A7R :) http://manuellfokus.no/...
Alf S.
Sigma har vært og er flinke til å lage faste brennvidder med høy lysstyrke. Cred til de :-)alfmartinsollund.wordpress.com/about/
Svar Sitér
Rasmus h.
+1
Hvis jeg skulle starte med et nyt system i dag ville jeg købe Sigma objektiver.
Alt tyder på de er mindst lige så gode som andre producenters, og i flere tilfælde bedre siden de startede med de nye serier, og så har de den enorme fordel at det er muligt at skifte fatning, så man kan skifte system mellem Canon, Nikon, Sony og Sigma forvet rimeligt beløb og beholde eksisterende objektiver.
Svar Sitér Les alle svar
Jan Egil S. - Jeg er svært fornøyd med de nye Art-objektivene til Sigma (35mm og 24-105mm) Men det du skriver ...
Kjartan N. - Jeg er svært fornøyd med de nye Art-objektivene til Sigma (35mm og 24-105mm) Men det du skriver ...
Rasmus h. - Korrekt Kjartan. Det er jo en genial løsning....
Kjartan N. - Jepp! :) Ikke så dumt dette heller. Venter på WR versjon. Advarsel! For Pentax ;) http://...
Robin S.
Veldig spennende med den nye serien ja, men til mitt (hoved-)bruk ser jeg ikke helt vitsen med ekstra lyssterke vidvinkler. 2,8 hadde holdt i massevis, pluss at de hadde blitt både mindre, lettere og rimeligere. Kanskje også optisk bedre på små blendere.

mvh.
Robin Strand,
http://norphoto.smugmug.com
Svar Sitér Les alle svar
Håkon B. - Vil egentlig ha enda mere lyssterk optikk i vidvinkelområdet. Nå har jo sigma denne 18-35 mm f.1,8. ...
Kategori: Optikk
Håkon B.
Ser at skal man f.eks ha en ff 18-105 så finnes ikke dette pr dags dato. Men når jeg ser på kompaktkameraer. Ja da kan man jo lage meget små objektiver med ganske stort zoomomfang og komme unna med meget godt resultat når det gjelder billedkvalitet. Så finnes det en folkelig forklaring på hvorfor ob... Les resten av teksten (196 tegn)
 • Del på FacebookDel på Facebook
 • $textTips en venn
 • Skriv utSkriv ut
Eyvind N.
+6
Bildesirkelen som objektivene lager må dekke brikken. En FF-brikke er mange ganger så stor som brikken i et typisk kompaktkamera.
Svar Sitér
Sven Ove T.
Folkelig svar:
Sensoren er større, ergo større optikk. helt enkelt.

Teknisk svar:
Lyset har en størrelse og fart som begrenser fantasien. fokusområdet og det ut av fokus er enklere å kontrollere med større sensor. Mellomformat gir herved bedre kontrol av hva som er i fokus, og slører til det utenfor fokus. Fullformat er noe dårligere her, og APS-c følger etter med Four/Thirds kommende etter. Og samtlige kompaktkameraer kommer dårligst ut her, hvis de ikke har sensorer tilsvarende APS-c eller Fullformat.

Derimot, ønsker du at alt i bildet skal være klart og tydelig, da klarer du det med en liten sensor. MEN, skal du forstørre bildet, da trenger du større sensor. For det er en teknisk begrensning på hvor stor forstørringen kan være, grunnet sensorens størrelse. Altså 12Mp Fullformat bilde kan forstørres langt bedre enn bilde fra et kompaktkamera på 20Mp på en liten senor. Men da begynner det å bli komplisert.
Svar Sitér
Dag T.
+1
I tillegg til det de andre nevner med størrelsen på brikken så spiller det en rolle hvor stor avstand det må være fra bakerste linse i objektivet til bildebrikken.

For eksempel fordi du skal ha et speil imellom, eller fordi bildebrikken vignetterer når lyset kommer for skrått inn mot den.

Men jeg mener å huske at du har spurt om dette før...
Svar Sitér
Alf Edgar A.
Må og må fru blom. Kanskje satse på pinhole? Fungerer fint på fullformat. Lettere blir det ikke.

--
Alf
Svar Sitér
Runar G.
Det er bare å så hvordan du regner ut lysåpningen så ser man fort forholdet.

f/5.6 vil si at lysåpningen er 1/5.6 av objektivets brennvidde. En 1200mm f/5.6 har da en lysåpning på ca 215mm. Samme utsnitt på et kompaktkamera kan man lett oppnå med 150mm, da blir lysåpningen rundt 25mm.

For zoomer så vil også andre faktorer spille inn, det samme gjelder vidvinkler.

Jeg har f.eks selv en 12.5-75mm f/1.2, og det er på størrelse med en normalzoom, men det tegner en meget liten bildesirkel.

Så ønsker man lett og kompakt optikk så er små sensorer veien å gå.
Svar Sitér
Anders F. R.
I tillegg til det med bildebrikkestørrelse, brennvidde og lysstyrke så kommer det at det pakkes mer og mer ekstrautstyr inn i objektivene etter hvert.

AF tar plass, men sitter mekanismen i kamerahuset sparer man jo noe plass i objektivet.

Bildestabilisatoren tar plass, og jo flere akser den korrigerer og større glassbiter den skal flytte på, desto større plass tar den også.

Dessuten putter man ofte flere linser inn i objektivene nå enn før, for å korrigere bedre for alle mulige optiske feil og mangler, og da tar det selvsagt også støre plass.

Når det blir store, tunge glassbiter og mye annet stasj som skal holdes nøyaktig på plass i et solid og værtett hus, så øker også kravene til huset, og med det størrelsen.

afr.
Svar Sitér
Kategori: Optikk
Jan Erik Taylor B.
I rydding hos mine foreldere, fant jeg noen gamle Olympus OM objektiv som tilhørte broren min. Utstyret består av:

Olympus Zuiko Auto-W 28 mm 2.8
Vivtar 70-210 mm 4.5 macro
Vivtar 2x Macro focusing teleconverter

Obektivene virker i god stand og kan ikke se noen riper på glass, men kan være a... Les resten av teksten (518 tegn)
Nøkkelord: Adapter - Gamle objektiv - Olympus OM
 • Del på FacebookDel på Facebook
 • $textTips en venn
 • Skriv utSkriv ut
magne b.
OM objektiver.
Bruker noen Olympus OM- objektiver på Sony nex med bra reslutat. OM objektivene er jo små og lette med god byggekvalitet så prøv 28 mm'ern på Fujien. En adapter får du på e-bay for under hundrelappen med frakt, så koster lite å prøve. Vivitar objektivet kjenner jeg lite til ,men de var jo "store" på syttitallet og med OM-fatning så passer jo samme adapter.

Mvh. Magne.
Jan Erik Taylor B. - Takker for svar. Bestilte en adapter fra ebay, og blir gøy å prøve. Har faktisk ikke noen objekti...
Kjartan N.
Søk på nettet om Vivitar og bli forvirra. De har en haug med 70-210. De kan ha alt fra veldig bra til mindre bra. De beste de har er serie 1, men selv der gjelder det å holde tunga i riktig munn. Det finnes vel tre produsenter (Komine, Kiron og Tokina?). Det de kan skilles på er serienummeret. Husker ikke helt hvilken nummerserie, men tror Komine starter på 22, Kiron på 77 eller noe i den duren. Akkurat den du spør om vet jeg ikke så mye om. Men når det gjelder Vivitar, test den ut og lag din egen mening. Den kan være bra og den kan være dårlig ;)

Mye av dette er tatt på husken så husker ikke helt riktig sikkert, men det finnes mye synsing og meninger om Vivitar! :)
Men det grommeste er uansett merket serie 1, så det er sikkert ikke verdt så mange 100-lapper. Men kanskje bruksverdien er høyere?

Konverter:
http://www.pentaxforums.com/userreviews/vivitar-2x-macro-...ertor.htmlLykke til! :)

Mvh,
Kjartan
magne b. - vivitar.
Jan Erik Taylor B. - Ja, har skjønt at det er mye forskjellig typer. Skjønner at de ikke er verdt så mye, og vet jo helle...
Jan Erik Taylor B.
Nikon F til fujifilm X
Hiver på et lite tilleggsspørsmål siden jeg har fått så gode svar :)

Noen som har erfaringer med "billig" ebay adaptere for å bruke Nikon linser på fujifilm x kamera?

Eller burde man gå for litt dyrere?
Audun S. - Kjøpte et billig Pentax til Fuji-adapter, og det funker, men det er ikke perfekt. Fatningen mot obje...
Jan Erik Taylor B. - Får håpe den jeg har bestilt ikke ødelegger kamera :) Tanken er jo å kjøpe noen fujinon objektiv når...
Audun S. - Novoflex tar mye for produktene sine (min oppfatning). Tror det finnes bra adaptere i 500-kronersk...
Jan Erik Taylor B. - http://www.ebay.com/itm/Olympus-OM-Manual-Lens-to-Fujifilm-Fuji-FX-Mount-X-Pro1-X-E1-Adapter-/221157...
Audun S. - Både prisen og designen ligner svært mye på adapteret jeg kjøpte. Tenker skifte det ut i et dyrere o...
Jan Erik Taylor B. - Må bare spørre litt mer. Du sier at adapteren sliter objektivdekslene fra Fuji? Tenker du når du ikk...
Audun S. - Ja, du har forstått det riktig. Har gjerne med Pentax 200/4, 100/2.8, 85/1.8, 50/2.8 macro eller en ...
Jan Erik Taylor B. - Ok. Takk for svar. Da skader det ihvertfall ikke kamera å prøve det ut litt. Som sagt så satser jeg ...
magne b. - Adapter
Øyvind T. - Kiwifotos lager etter min erfaring gode adaptere, de koster gjerne rundt et par hundre kr på ebay me...
Lars Teppan J.
OM optikken til Olympus er på et generelt grunnlag veldig bra. Den Vivitaren ville jeg ikke ha alt for store forhåpninger til og er trolig i beste fall "ok".

Kina adaptere fungerer stort sett ok. Jeg har hatt et par kjipe varianter ut av et tredvetalls adaptere :) Vanligvis kan man tilpasse også de billigste adapterne dersom fatningen er for løs eller for trang mot objektivet. Dersom man kikker inn i bayonettfatningen er det ofte en delelinje på midten av metallet som kan presses ut eller inn med en skrutrekker.

OM på Nikon vil gjøre at du antakelig mister uendelig fokus pga lengre registeravstand kontra OM. http://manuellfokus.no/register-avstand/

Husk å sjekke ut fokus peak og magnified view når du tar bilder med Fujien, da blir jobben mye lettere :)

Lykke til
Bjørn J. - Gamle OM-objektiver kan faktisk modifiseres til Nikon F-fatning, disse gjør det: http://www.skgrimes...
Lars Teppan J. - De fleste objektiver kan modifiseres til alskens formater, men jeg foretrekker orginalfatning fremfo...
Kjartan N. - Mange muligheter, her er også en leverandør der man kan bytte ut fatningen selv. http://leitax.com/...
Bjørnar P.
Kanskje et adapter som øker lysstyrken kan være noe?

http://www.metabones.com/products/details/MB_SPOM-m43-BM1
Svar Sitér
Kategori: Optikk
Øystein S.
Jeg får ikke lenger zoomet med linzen min uten å vri på zoomringen, samtidig som jeg dytter og drar på linsen min.

En som har samme problemet her: http://vimeo.com/15910455

Jeg ser på noen oppskrifter på Youtube og det ser ut som om man må skru linsen i tusen deler for å få reparert problemet.... Les resten av teksten (591 tegn)
 • Del på FacebookDel på Facebook
 • $textTips en venn
 • Skriv utSkriv ut
Kategori: Optikk
Torstein G.
Har sett litt på ebay og amazon osv for å finne et adapter som gjør at jeg kan bruke Fuji på Leica.
Det er plenti motsatt vei noe som jo er naturlig men jeg har en 8mm samyang til Fuji X som jeg ikke gjør noe med og kunne tenkt meg å bruke den på M9Pèn min en og annen gang.

Er det noen som vet o... Les resten av teksten (34 tegn)
 • Del på FacebookDel på Facebook
 • $textTips en venn
 • Skriv utSkriv ut
Tommy N.
Vil tro grunnen til at du sliter med å finne adapter den veien er at Fuji X er cropformat med brikke på noe i området 15x23mm eller deromkring mens M9 har en brikke på størrelse med vanlig analogt "35mm-format" dvs 24x36mm. Fujiobjektivet ditt vil for å sette det litt på spissen tegne bare sentrum av bildet med din M9P, eller sagt på en annen måte vignettere veldig....med det som går utenfor de 15x23mm'erne i midten av brikken gjengitt som svart....
Svar Sitér Les alle svar
Torstein G. - Jeg er klar over at det vil bli en rundt sort vinjettering av en annen verden ++ men nå har jeg dett...
Tommy N. - Klart, man kan ikke forvente at det er noen som går inn og kommersielt produserer noe som ikke vil f...
Svein G.
+1
Registeravstanden på Fujifilm er kortere enn på Leica. For at du skal kunne fokusere på uendelig vil det kreves et adapter med linseelementer for å for å kompensere for dette. Noe som vil redusere objektivets optiske ytelse, og når Fujifilms objektiver i tillegg er laget for kameraer med mindre sensor tror jeg ikke det er noe særlig marked for dette.
Svar Sitér Les alle svar
Torstein G. - Gir opp det prosjektet :) http://foto.no/cgi-bin/bruktmarked/visAnnonse.cgi?id=218154...
Kategori: Optikk
Mats M.
Fra før har jeg kitobjektivet (18-50mm), og en 75-300mm tele, lurer på å oppgradere utstyret med et forholdsvis lyssterkt objektiv som fungerer godt til landskapsbilder, og nordlysbilder om vinteren. Til et sånt bruk er jo et vidvinkelobjektiv et naturlig valg. Har sett på Samyang 14mm og Tokina 11-... Les resten av teksten (411 tegn)
 • Del på FacebookDel på Facebook
 • $textTips en venn
 • Skriv utSkriv ut
Vidar K.
Ja det er flere valg.
I spørsmålet ditt trekker du frem et vidvinkelobjektiv og en vidvinkelzoom.

Hvis du er på utkikk etter en vidvinkelzoom tenkte jeg bare å gjøre deg oppmerksom på at Canon vidvinkelzoom til crop er regnet for å være et svært bra objektiv.

EF-S 10-22mm er et objektiv som jeg selv også har, og setter stor pris på. Det finnes flere utfordrere til dette, men det må ikke ekskluderes. Det er et kvalitetsobjektiv og jeg smiler hver gang jeg har brukt det.
Nydelig skarpt.
Svar Sitér Les alle svar
Mats M. - Det er helt klart at det er mange valg! Tipper det ikke er så viktig med zoom på en sånn brennvidde,...
Tom Eirik F. - Bartevregningen som du kaller det får du på alle vidvinkelobjektiver, allt som kommer ut mot sidene ...
Arild H.
Hadde tidligere en Canon 550D og 50D
Byttet ut en Sigma vidvinkel zoom til fordel for en Samyang 14mm pga skarphet.

Var også selv usikker pga mangel på komunikasjon med huset, men denne usikkerhet forsvant etter få timer.
Lærte utrolig mye fototeknikk med Samyangen.

Anbefaler Samyang 14mm på det sterkeste. Knall objektiv til for en billig penge.

Har gått over til Fuji X systemet, og har bestemt meg å kjøpe en Samyang 10,12 eller 14mm til mitt X-E1.


mvh Arild
Svar Sitér Les alle svar
Mats M. - Høres litt ut som Samyang er mest bang for the bucks, dersom det at den ikke kommuniserer med huset ...
Bård Ivar F. - Det er ikke enkelt, men hjelper bra å ha en slik positiv innstilling.... Lærer noe nytt hver ...
Arild H. - Det er ikke enkelt, men hjelper bra å ha en slik positiv innstilling.... Lærer noe nytt hver ...
Harald L.
Tokina
Jag brukte Tokina 11-16 til 7d og jeg kan anbefale det på det sterkeste. Jeg brukte det på landskap og nordlysfoto og du blir ikke å angre på det vis du investere i Tokinaen.:)Bare søke i Flickr for å se bilder tatt med det.
http://www.flickr.com/search/?q=tokina+11-16

Vennligst hilsen
Harald Larsen
Svar Sitér
Kategori: Optikk
Svein K.
Lurer på å kjøpe meg en brukt Nikon 600 mm VR eller 500 mm.Er det noen som har erfaring fra disse to. Hvem er best? Og hva er riktig pris for en brukt?
 • Del på FacebookDel på Facebook
 • $textTips en venn
 • Skriv utSkriv ut
Tomas W.
Optisk er 500/4 et lite strå hvassere enn 600/4. Begge er svært gode! 600mm tåler bruk av konverter vel så godt som 500mm.

http://www.the-digital-picture.com/Reviews/ISO-12233-Samp...;APIComp=0

50.000,- for 500mm og 60.000,- for 600mm ville jeg tatt utgangspunkt i for et pent brukt eksemplar.

http://teambiathlon.no/index.php?module=price&b=3


mvh tw


Svar Sitér Les alle svar
Svein K. - Vet hvordan en Sigma 500 er imot Nikon 500 mm. ...
Tomas W. - Nei, det har jeg ingen kunnskap om. Her er noen tråder om temaet: http://www.fotosidan.se/foru...
Kategori: Optikk
Agnar H.
Har kjøpt en pent brukt E-M5 uten objektiv. Er usikker hva jeg skal satse på av optikk uten å tømme banken. Har fra før KIT-objektivet 14-42mm II R og tilsvarene 14-42mm fra 4:3-serien. Sistnevnte har jeg testet med adapter og optisk synes jeg faktisk denne er bedre enn KIT 14-42 M4:3. Dog litt trei... Les resten av teksten (486 tegn)
 • Del på FacebookDel på Facebook
 • $textTips en venn
 • Skriv utSkriv ut
Walter S.
Har ikke egen erfaring med Olympus sine objektiver (de nyere), men har frekventert diverse m4/3-fora og lest om det, til å skjønne at denne her:
http://www.japanphoto.no/olympus-zuiko-mft-45mm-f-18-bk#....07LLFcXIz0
...kommer du nesten ikke utenom. I hvert fall i den lavere prisklassen. Dette objektivet skrytes inn i himmelen, så vidt jeg har forstått.

Gratulere med enda et kamerahus, Agnar!
<|:o)

Mvh,
Walter

P.S.: Selv har jeg Sigma 30mm f/2.8 EX CD til min m4/3 Panasonic G5, G1 og GF3 og er godt fornøyd med. Rimelig og bra mellom-lang brennvidde med bra Bokeh.

Et annet objektiv som gjør seg godt optisk, er Panasonic sin Lumix G 20mm ASPH f/1.7 med en minimums fokuserings-avstand på bare 0,2 meter kommer du nære inn på objekter.

Et annet objektiv, hvis du er interessert i gatefotografering, er LUMIX G 14mm ASPH f/2.5 med bare 18 cm (!!!) fukusavstand og en god skarphet tvers over bildeflaten. Har dette også. Spesielt godt egnet til video p.g.a. en nesten lydløs AF.

Både 20mm'en og 14mm'n får du for rundt en 1.500,- til 2.000,- brukt her på foto.no."Buying a camera doesn't make you a photographer"
Svar Sitér Les alle svar
Arvid K. - Hei! Ja, 45mm 1,8 er et svært bra stykke glass til en svært bra pris. Som kort tele og til portrett...
Rasmus h.
Jeg bruger stort set kun 17/1.8 og 45/1.8 til mit E-M5.
20/1.7 har samlet støv siden jeg købte 17/1.8 og jeg var meget utilfreds med dette, det er fint optisk, men fokuserer langsomt i mørke, og banding problemet med E-M5 fra ISO 4000 er stadig et problem.
Svar Sitér Les alle svar
Arvid K. - Har de ikke fixet dette problemet enda? Hva med 20/1,7 II, har det også dette bandingproblemet? Opti...
Walter S. - Jeg tror du må ha missforstått noe her, Arvid. Jeg sliter litt med å se at et objektiv skal kunn...
Audun S. - Mener forstyrrelse fra AF-motor i et Nikon- eller Canonobjektiv en gang var nevnt som mulig årsak ti...
Arvid K. - Hei! Walter skriver: 'Jeg tror du må ha missforstått noe her, Arvid. Jeg sliter litt med å se ...
Walter S. - O.K. Dette er helt nytt for meg og jeg beklager at jeg var så sikker i min sak og så påståelig...
Arvid K. - Hei! Her er det visst ingen som vet, så det ene kan kanskje være like riktig som det andre. Kanskj...
Rasmus h. - Rangerer over 17mm optisk? Min erfaring er at begge, 17 og 20 er fine, og personligt er forskel...
Arvid K. - Hei! Siden du setter spørsmålstegn ved 'rangerer høyere enn Oly 17mm f 1,8 optisk' viser jeg til de...
Arvid K. - Hei! Må si jeg ble litt forundret da du mener at det ikke er noen fordel ved å bruke senterpunkt på...
Stig J. - Tror du misforstår dette. Poenget antar jeg å være at alle fokuspunktene på EM5 har lik følsomhet, d...
Arvid K. - Hei! Nå tror jeg du missforstår meg :-) Det er klart at det hjelper lite å fokusere etter 'senterfo...
Agnar H.
Takker for kommentarer så langt. Er imponert over det lille kompakte M5, virker solid bygget selv om knapper og betjening er tilpasset små fingre fra Asia.

Har ingen bråhast med oppgradering på optikk, men Olympus sin 12-40 2.8 dekker nok det meste av behovet, også kvalitetsmessig.

En annen rimelig zoom som får fin omtale er denne 12-32mm fra Panasonic:
http://www.japanphoto.no/panasonic-lumix-g-vario-hd-12-32...0-YRFdTaeE

Og så finnes det masse fin fastopptikk fra 14 - 25mm, i varierere prisleier. Noe av det rimeligste er Sigma sin serie med 19, 30 og 60mm. Svært rimelig, men de får brukbar omtale.

Er også spennende å teste ut gammel Zuiko-optikk fra 70-tallet. Dette var (og er) flott optikk som med adapter fungerer fint på M5. (se bildet av M5 påmontert min 40 år gamle Zuiko 50mm 1.4)
Svar Sitér Les alle svar
Helge . - En av grunnene til at jeg vil anbefale 12-50mm er at den er værtettet og har en ganske brukbar mac...
Karl Erik S. - Min vurdering av 12-50mm Pluss: - Normalzomm som går ned til 12mm er spesielt praktisk. - Værte...
Lars Teppan J. - Litt obskur optikk gjør seg fint på OMD. Mine favoritter på dette formatet er Olympus Pen F halvform...
Torbjørn V.
Panasonic har en fin 14mm f2.5 som antakelig kan skaffes billigere enn Olympus 17mm f1.8 - jeg hadde Panasonic 20mm f1.7 før, men det ble solgt når jeg skaffet meg 17mm´n. Nå bruker jeg 17mm´n 99% av tiden - et perfekt objektiv.

Mvh Toby
Svar Sitér Les alle svar
Agnar H. - Jepp, har nå bestilt en slik som jeg fant på markedsplassen her. Ser den får fine tester....
Torbjørn V. - Absolutt. Et skarpt og kompakt objektiv - jeg angrer nesten på at jeg solgte mitt, men med 17mm´n fø...
Walter S. - Akkurat den Panas. 14mm f/2.5 kommer du til å bli glad i. Spesielt fint til video, p.g.a. lydløs...
Toralf S. - Jeg har det også. Skikkelig bra objektiv, men man bør kjøpe seg en skikkelig solblender til den. En ...
Audun S. - Hvordan vurderer du den bildevinkelen? Jeg synes det oftest blir for mye vidvinkel, men når en virk...
Toralf S. - Jeg beskjærer ikke i kameraet, men som regel i etterkant, derfor er 14-millimeteren for meg en fin "...
Kategori: Optikk
Tomas W.
Er det noen som vet om disse er i salg i Norge?.

Jeg har klart å finne de i Sverige men har ikke vært i stand til å finne hverken norsk forhandler eller utsalgssted.

Noen som har tips?

-Tomas
 • Del på FacebookDel på Facebook
 • $textTips en venn
 • Skriv utSkriv ut
Jan Petter K.
Ja du skal få et tips, bestill ifra utlandet, da får du det mye raskere enn om du skal sitte og vente på at en eller annen tar det inn til Norge. Hadde du bestillt med en gang du begynte å sjekke, så hadde du garantert hatt det for lenge siden. Norge er smekkfullt av importører og forhandlere som ikke ser muligheter, hadde en eller annen sett muligheten når den dukket opp, så hadde alle hatt en sånn en i bagen sin.
Svar Sitér Les alle svar
Arne H. - Jeg dumpet borti Lensbaby på internett sist sommer, og skulle en tur til Fotovideo en av de påfølgen...
Tonje B.
oslo også
tonjebac


ring meg
Svar Sitér
Kategori: Optikk
Nina Laurene N.
Jeg lurer på om man kan bruke Nikon optikk på pentax fatning.
 • Del på FacebookDel på Facebook
 • $textTips en venn
 • Skriv utSkriv ut